Clafoutis cu pepene

de rodicamaria in Dulciuri, 15 Sep 2012 | 4777 vizualizari

 

Pe ultima suta de metri,aproape nu mai sunt pepeni in piata.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pepene galben(miezul)
  • 90 g zahar
  • 50 g faina
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • unt pt.uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu pepene:

Faina si zaharul se pun intr-un bol.Se adauga cele doua oua(intregi-albus+galbenus) si se  omogenizeaza bine cu telul.

Apoi se adauga zaharul vanilat,praful de sare si laptele (rece) si se omogenizeaza din nou cu telul.

Vasul in care se va coace prajitura(eu am un vas termorezistent cu diametrul 20 cm) se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.Pepenele se taie cubulete,se presara cu faina si se aranjeaza pe fundul vasului,apoi se toarna compozitia.

Se da la cuptorul incalzit in prealabil si se coace pana cand s-a inchegat compozitia si s-a rumenit frumos.

Se lasa sa se raceasca ,se presara deasupra cu zahar pudra si se taie felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu pepene" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu capsune